Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Erdély-Felvidék-Vajdaság

Fico: Soha nem voltak olyan jók a szlovák-magyar kapcsolatok, mint most

A szlovák miniszterelnök szerint az új Duna-híd jelképezi a szlovák-magyar kapcsolatok javulását.

Zsarolunk vagy zsarolnak? Ilyen áron kell-e nekünk március 15-ei szabadnap?

Zsarolásnak látja minden román párt – nem csupán a magát liberálisnak és haladónak tartó ellenzék – , hogy az RMDSZ két olyan törvénytervezet támogatását kéri a kormánykoalíciótól, amely a magyarok jogait bővítené kissé.

Mi a valódi, mélyreható oka a román-magyar etnikumközi feszültségnek? - a Transindex.ro portálról

Mi az ára a román-magyar békés együttélésnek, és milyen viszonyulási stratégiákat alakított ki a magyar közösség az elmúlt 27 évben?

Katalán tanulságok - a Transindex.ro portálról

Hajlandó-e ma Romániában valaki a centenáriumi előkészületek során mérlegre tenni, hogy mi magyarok mit nyertünk, mit veszítettünk ebben a száz évben?

Az erdélyi magyar vezetők többsége elítéli a székelyek magyarországi honos népcsoporttá nyilvánítását

Természetellenesnek, meggondolatlannak és nevetségesnek tartja a romániai magyar pártok és szervezetek vezetőinek többsége azt a polgári kezdeményezést, miszerint a székelységnek külön népcsoportot kellene alkotnia Magyarországon – írta pénteki számában a Kolozsváron megjelenő Krónika.

Fico: Elvi problémánk van a menekültkvótával

Alapvető problémája van a menekültkvótákkal Szlovákiának – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök. Fico kifejezte reményét, hogy sikerül tető alá hozni a V4-ek és az olasz kormányfő találkozóját, amelyen a visegrádiak újra felajánlhatnák szolidaritásuk hatékony formáit.

Ez a nap fekete betűkkel kerül be a felvidéki magyarság történetébe

Az iskola a tudás, az ismeret megszerzésének, az életre való felkészítésnek a színtere. Ennek tükrében érdekességként hatott annak a szülőnek a kijelentése, aki szerint az iskola legújabban olyasféle szociális intézetté is vált, amelyet olyan problémák megoldása is terhel, amelyekkel korábban az iskoláknak nem kellett foglalkozniuk. Bizonyítékként a gútai magyar tannyelvű iskolákat említette.

Trump és Putyin együtt rúgják fel a trianoni egyezményt .

A román "sajtó" ügyeletes rettegői újra a magyarok ellen hangolnak. Ahogyan ezt eddig is tették.

Őrület! Trump első dolga Erdély elszakítása lesz Romániától, sőt, addig már nem is kell olyan sokat aludni. Február 15-én Budapesten landol az Air Force One, de közben Putyin Orbánnal már szépen előkészíti a Nagy Tervet. Álhírek a javából, klikkek ezrei Romániában. Röhögjünk.

A romániai magyarság helyzetét nemzetpolitikai alapon kell rendezni

Tőkés László szerint a romániai magyarság helyzetét nem pártpolitikai, hanem nemzetpolitikai alapon kell rendezni. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke egy hétfői nagyváradi sajtótájékoztatón értékelte az elmúlt időszak romániai eseményeit.

Lefoglalhatják a termőföldeket és a házakat Milliárdokkal tartoznak a gazdák a nyugdíjbiztosítónak

Az állam számos szubvencióval tervezi segíteni az idén a mezőgazdasági termelőket, a gazdák azonban a jelen pillanatban annak örülnének a legjobban, ha először a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alappal szembeni tartozásukat és az abból adódó gondokat oldanák meg.

Bugár: a regionális választás a Híd és az MKP együttműködésének próbája lesz

POZSONY | Ha az MKP együttműködést akar a parlamenti választások során, akkor erre a regionális választásoknál is sort kell keríteni – mondta Bugár Béla, a Híd elnöke.

Kelemen Hunor: Szabadság nélkül nincs semmi Izsák Balázs: Az erőszakmentes székely ellenállásra emlékezzünk a madéfalvi vérengzés évfordulóján

A szabadság nélkülözhetetlenségéről üzent Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a madéfalvi vérengzés 253. évfordulója alkalmából. 

Fordulat Romániában: befellegzett a muzulmán miniszterelnök-jelöltnek

Nem hajlandó kormányalakítási megbízást adni Klaus Iohannis román államfő a december 11-i parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) jelöltjének, a muzulmán vallású Sevil Shhaideh volt regionális fejlesztési miniszternek: az elnök kedden másik javaslatot kért a PSD-től.

Nyert a háromszéki megyeháza Dan Tanasă ellen

Pert nyert a Kovászna megyei önkormányzat Dan Tanasă ellen: a bíróság elutasította a hivatásos feljelentő panaszát, így az intézmény továbbra is használhatja hivatalos levelezésében a háromnyelvű fejléces papírt, valamint a magyar és az angol nyelvet a különböző közérdekű feliratokon – számol be Bíró Blanka a kronika.ro-n.

Női, muszlim miniszterelnöke lesz Romániának

A volt regionális fejlesztési minisztert, a török-tatár származású Sevil Shhaideh-t javasolja miniszterelnöknek a romániai választáson többséget szerző Szociáldemokrata Párt. Liviu Dragnea pártelnök leginkább magát jelölte volna, de ebben egy törvény és az államfő ellenkezése megakadályozta.

Ráduly Róbert pontról pontra cáfolta a vádakat

Több mint négy órán át hallgatta ki szerdán a bíró Ráduly Róbert Kálmánt a Maros Megyei Törvényszéken, a csíkszeredai polgármester és Szőke Domokos alpolgármester ellen indult büntetőper legújabb tárgyalásán – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n.

A Moldovai Köztársaság elnöke: mi lenne, ha az erdélyi szeparatistákat támogatnánk?

A Moldovai Köztársaság megválasztott elnöke, Igor Dodon december 12-én, hétfőn kijelentette: Bukarestnek Moldovával kapcsolatosan abba kellene hagynia az unionista politikát.

Fico szétcsapna a cigányok között

POZSONY, 14:58

Robert Fico a Smer (Irány - Szociáldemokrácia) hétvégi kongresszusán kijelentette, hogy rendet kell tenni a cigányok között.

A zászlók után a Városháza feliratot is el kell távolítani Csíkszeredában

Jogerős döntést hozott a Marosvásárhelyi Ítélőtábla: a Városháza feliratot el kell távolítani Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának épületéről – számol be Kovács Attila a szekelyhon.ro-n. Ezt a pert – akárcsak a Községháza feliratok ellenieket – a Dan Tanasă vezette Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) kezdeményezte.

EMELT FŐVEL, EGYENES GERINCCEL A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN

Önmegbecsülésünk szempontjából nagyszerű dolog, hogy Szijjártó Péter megtiltotta hazánk diplomatáinak a december elsejei román nemzeti ünnepen való részvételt. Keleti szomszédunk ugyanis Erdély elcsatolását tette meg legfőbb állami ünnepévé.

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1