Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Kárpátalja

Nyílt levél Gyurcsány Ferencnek!

Tisztelt elnök úr, 

Lengyelország beletaposott az ukrán nacionalistákba

Ukrajna most ízelítőt kapott Lengyelországtól, hogy milyen is az, amikor hátba támadják őket és felrúgják a korábbi megállapodásokat.

Az ukrán–magyar határon vizitált a budapesti ukrán nagykövet

Ljubov Nepop, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete január 30-án munkalátogatást tett az ukrán–magyar határon – derül ki az ukrán külügyi tárca weboldalán megjelent közleményből.

Az ukrán diplomata felkereste az épülő Nagypalád–Nagyhódos, valamint a Tiszaújlak–Tiszabecs és az Asztély–Beregsurány határátkelőhelyeket.

A KMPSZ nyílt levélben fordult az irodalomoktatás kapcsán Hrinevicshez

Lilija Hrinevics oktatási miniszterhez intézett nyílt levélben kérte a magyar és a világirodalom integrált oktatása jelenlegi rendszerének megőrzését a magyar tannyelvű iskolák 10–11. osztályaiban a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ).

Ígéret helyett jogi garanciák kellenek! Oktatási törvény

A nemzeti kisebbségek oktatása terén az új ukrán oktatási törvény elfogadása következtében előállt helyzetről egyeztetett múlt szerdán Párizsban Wess Mitchell amerikai külügyi államtitkár, Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter, valamint Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter. Az Egyesült Államok párizsi nagykövetségének meghívására a találkozón részt vett Brenzovics László parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke.

Veszélyben a kárpátaljai járások Ukrajna fittyet hány a Velencei Bizottság ajánlására

Ukrajna átalakulása a nemzeti kisebbségeket hátrányosan érinti, és bújtatott alkotmánymódosítás történik – jelezte lapunknak Brenzovics László parlamenti képviselő.

Grojszmannál tiltakozik a KMKSZ elnöke

Nyílt levélben kéri Volodimir Grojszman miniszterelnöktől Ukrajna előkészületben lévő nemzetiségpolitikai koncepciójának egyeztetését a nemzeti kisebbségekkel és a dokumentum-tervezet elküldését a Velencei Bizottságnak véleményezésre Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője.

Moldova szintjére csúszhat vissza Ukrajna

A tavaly bő két százalékkal növekedő ukrán gazdaság az idén három százalékkal nőhet, s a jelenleg 15 százalék körüli infláció is megfeleződhet. A kormány várakozásait az IMF is megerősítette – írja az MNO. Mindez arról árulkodik, hogy a 2014 után a korábbi évekének nagyjából a felére zsugorodott gazdaság túljutott a mélyponton.

Kárpátalja lakossága támogatná az EU- és a NATO-csatlakozást

Hennagyij Moszkal, megyénk kormányzója szerint, ha Kárpátalján népszavazást tartanának az Európai Unióhoz és a NATO-hoz való csatlakozás kérdésében, a helyi lakosság támogatná azt. Ezt a Novoje Vremja folyóiratnak adott interjújában mondta a politikus.

Tavaly Porosenko ötször annyi ember állampolgárságát szüntette meg, mint ahánynak megadta azt

Petro Porosenko elnök 2017-ben közel 5,2 ezer személy állampolgárságát szüntette meg, miközben alig ezer embernek adta meg – közölte az elnöki adminisztráció az Ukrajinszki Novini megkeresésére.
„A 2017-es esztendő során 957 személy kapta meg az ukrán állampolgárságot” – olvasható a hivatal válaszlevelében.
E személyek közül 94 fő hontalan volt.

Moszkal megvédte a kárpátaljai magyarokat

„Ha még egyszer felemlegeti Kárpátalját, pofán vágom” – így reagált hétfőn Hennagyij Moszkal Kárpátalja kormányzója Heorhij Tuka, a megszállt területek és a belső áttelepültek kérdéseivel foglalkozó helyettes miniszter azon kijelentésére, miszerint Kárpátalján az enyhe szeparatizmus jeleit lehet felfedezni.

Megszoptatni a sátánfattyát

A fiatal  kárpátaljai színésznő embert próbáló szerepben mutatkozik be 
Pataki Tamás
 
 

A kárpátaljai gazdák magyarországi cégektől is vásárolhatnak a jövőben Mezőgazdasági üzleti fórum Jánosiban

Soha nem tapasztalt mértékben fejlesztik a kárpátaljai gazdák mezőgazdasági gépparkjukat, köszönhetően a magyarországi gazdaságfejlesztési programoknak, legfőbbként az Egán Ede-programnak.

Elbukott az Orosz Ildikó leváltását célzó terv

A KárpátHír birtokába jutott információk szerint a megyei közgyűlésben ma kísérletet tettek Orosz Ildikó elmozdítására.

A beregszászi áldozatok rokonainál betelt a pohár

A kelet-ukrajnai háború beregszászi katonaáldozatainak családtagjai levélben kérték Babják Zoltán polgármestert, hogy tiltson meg minden az ukrán szélsőségesek által a beregszászi hősök falához szervezett akciót.

Szilágyi Péter szakképzés-fejlesztési eszközöket adott át Tiszabökényben

A mezőgazdasági és ipari szakoktatást szolgáló korszerű eszközöket és felújított osztálytermeket adott át Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára közel 16 millió forint értékben csütörtökön a 2015 a külhoni magyar szakképzés éve program keretében a Nagyszőlőshöz közeli Tiszabökényben az iskolaközi tankombinátban.

Kárpátalja ma: Klimkin és a gimnazisták

Kárpátaljára érkezett munkalátogatásra december 1-jén Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter.

Most a kárpátaljai magyarok ellen uszítanak Gyurcsányék: a traktorokat is sajnálják tőlük

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra használja a kárpátaljai magyarok gazdaságfejlesztésére megítélt hatszáz millió forintot.

Zsákutcába jutott Ukrajna

A  szomszédaival összevesző Kijevtől egyre távolabb kerül az EU  

   Ukrajna számára egyértelműen kudarccal végződött a brüsszeli Keleti partnerség-csúcs. Az Európai Unió már beígért támogatásokat vont meg Kijevtől, a zárónyilat­kozatban sehol egy utalás a hőn áhított tagsági perspektíváról, sőt magyar nyomásra az oktatási törvény ügye is belekerült a do­kumentumba.

EU-s delegáció érkezett Kárpátaljára az oktatási törvény kapcsán

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1