Navigáció

Akkreditált Képzés

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Impresszum

Gyöngyösi Zsuzsa
elnök, főszerkesztő
Konzili Edit
főszerkesztő-helyettes

Polonkai Attila
weboldal technikai karbantartó

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Fotó:
Pusztai Sándor


Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@fusz.hu
   Elnökség:
fuszelnokseg@gmail.com
   Weboldal működés:
polonkaiattila@fusz.hu

Jelenlegi hely

Lapszél

Hivatalos: Orbán szomszédja halt meg

Biztossá vált, az a Gaith Pharaon halt meg, akinek egyik érdekeltsége Orbán Viktor kormányfő szomszédságában vásárolt ingatlant. Legalábbis ezt név nélküli magyar kormányzati források is megerősítették a kormánypárti Origo-nak.

„Nekünk nem volt jó vicc” – megszólalnak az Orbán-interjú miatt kirúgott újságírók

Elítélik a Mediaworks-lapok Orbán-interjújának meghamisítását, de a botrány jó alkalom lehetett két megyei lap lefejezésére Hajnal Csilla és Klecska Ernő, a Fejér Megyei Hírlap elbocsátott újságírói szerint. A Mandinernek részletesen elmondják, mi is történt szerintük. Arról is beszélnek: mostanában érzékenyebben kellett kezelniük a Fideszhez köthető híreket, míg a Népszabadság-ügyről be sem számolhattak. Úgy tudják, a PLT-s megyei lapokat a Mediaworks rendszerében akarják integrálni 2017-ben. Több kollégájuk is fontolgatja a laptól való távozást, ami szerintük a Fejér Megyei Hírlap végét jelentheti. Interjúnk.

Amin keresztülmentünk, arra a legtöbb házasságban esély sincs

Hét éve járja a világot kézi kamerával az On The Spot dokumentumfilmes párosa, Cseke Eszter és S. Takács András. Itthon a Duna Tv-n látható műsoraikban jelentkeztek már a gázai övezetből, Evo Morales bolíviai elnök fogadásáról, a brazil őserdők mélyéről és dél-afrikai gengszterek nappalijából is. Az Arany Nimfa-, Prima Primissima-díjas és Pulitzer-emlékdíjas házaspárnak tavaly kisfia született, de így sem hagytak fel addigi életmódjukkal: most már hárman utaznak a világban. Lapunknak meséltek egy rémisztő bangladesi estéről, egy gázai kisujjról, a világ szerencsésebb feléről, a kibeszéletlen traumákról és az életvidám mosolyról.

Budaházy: "Ma december 20-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában"

Ma december 20-a van, a héten Karácsony, és én itt ülök a Venyige utcai bv-intézetbeli zárkában a rozoga 40x60 cm-es kis fa asztalnál (amire az egyik tiszt azt mondta, hogy örüljünk, hogy a mi zárkánkban ilyen van legalább) és bámulom a rácsos ablakon át a deres tájat.

Hiller István: Nem vállalok közösséget az MSZP változatlanságával (PS-interjú!)

A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer – árulta el a PestiSrácok.hu-nak adott karácsonyi interjúban Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke, az MSZP Választmányának elnöke. A politikus azt ugyanakkor nyomatékosította, hogy 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét, saját véleményt kell alkotniuk országról, nemzetről, Európáról. “Nem a gereblyés ember vagyok, aki elsimítja a hullámos földet, hanem köveket dobálok a vízbe. Az állító mondatok követe vagyok az MSZP-n belül” – fogalmazott portálunknak Hiller István. A politikus leszögezte, 2010-ben nem gondolkozott el azon, hogy más pártba lép, vagy más pártot alapít, és vállalja is a közösséget az MSZP-s társasággal, de nem vállalja a szocialista párt változatlanságával. Hiller Istvánnal Molnár Gyuláról, Botka Lászlóról, Gyurcsány Ferenc halálos öleléséről, Orbán Viktor 2018-as kihívójáról és a karácsonyról is beszélgettünk. 

Végleges: Megszűnt a Népszabadság

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Nagyobb erőfeszítést a nemzeti kisebbségek jogvédelme területén az Unióban!

Az Európai Parlament által ma elfogadott alapvető jogok helyzetéről szóló éves jelentés nemzeti és nyelvi kisebbségeket érintő része, eltérően az előző évektől, kifejezetten erős lett. A Fidesz-KDNP delegációja ezért, a néppárti ajánlást követve, támogatta e jogi relevanciával nem bíró politikai határozatot. Ugyanakkor számos ponton, így a tagállami hatáskörbe tartozó kérdésekben, a szöveg ellen szavazott. Gál Kinga hangsúlyozta: kiemelt fontosságú, hogy a szövegbe bekerült az utóbbi évek legjobb kisebbségvédelmi jelentésére, az Európa Tanács Kalmár-jelentésére való utalás, valamint a felhívás, hogy ez az uniós jog részévé váljon.

Nem tartotta hírnek az ARD a gyilkossággal vádolt afgán letartóztatását

Németországban széles körben bírálják az ARD országos köztelevíziót, amiért nem számolt be egy nemi erőszakkal és gyilkossággal gyanúsított fiatalkorú afgán menedékkérő őrizetbe vételéről.

Lőrincesítés

Egy igazi reneszánsz ember, polihisztor, a magyar gazdaság, társadalom felvirágoztatója. Aki nemcsak mindent tud, hanem mindent is, ahogyan egy székely vicc szerint barátja, Orbán mondta.

Nem mese ez, gyermek!

A norvég liberális pártelnök pokémonokra vadászott miközben a hadsereg terveit vitatták meg

Éles kritikák érték a norvég Liberálisok vezetőjét, amiért a norvég hadsereg hosszútávú stratégiájának megvitatása alatt éppen pokémonokra vadászott.

Július 20 - Erősödött a hrivnya árfolyama

Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) erősítette a hrivnya hivatalos július 20-ai árfolyamát a dollárhoz képest. Az euró 9 kopijkával lett olcsóbb.

Aggódik az ENSZ a szerb-magyar határon várakozó migránsokért

Romlik a szerb-magyar határnál rekedt migránsok helyzete, többen pedig arról számoltak be, hogy a magyar hatóságok nem egedik, hogy átadják nekik a menedékjogi kérelmeiket – közölte pénteken az ENSZ szerbiai képviselete.

Kövér László: Önmaguk megvédésével a magyarok Európát is védik

Kövér László szerint ha a magyarok képesek magukat megvédeni saját hazájukban, akkor ezzel az európai civilizációt és kultúrát is megóvják a migráció okozta identitás- és civilizációs válságtól. 

„Az állam már régen bevitte a politikát az iskolába!” – Puskás Krisztina, a Nem leszek suliban ötletgazdája

Tegnap estig 22 ezer diák jelezte, hogy február 29-én, hétfőn nem megy iskolába. Az ötlet gazdájával, egy szülővel beszélgettünk.

Lehet népszavazást tartani az állami földek eladásáról

Megkezdődhet az aláírásgyűjtés az állami földek értékesítésének tilalmáról, miután a Kúria kedden úgy döntött, hitelesíti az erről szóló népszavazási kérdést.

Ukrán nyugdíjasok akiknek mi fizetjük a nyugdíját!Van, akinek havi 160 ezer Ft/fő/hó nyugdíjat számol ki, és fizet meg a magyar állam.

Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt a magyar nyugdíj miatt!

Vitézy megint beszólt Tarlósnak

A volt BKK-vezető Vitézy Dávid gyorsan reagált arra a hírre, miszerint feldarabolják a társaságot. Mint írja, a főpolgármester nem érti Budapest közlekedésének lényegét.

A Dávid király szálló felrobbantása: az Irgun szabadságharcosainak tett

A szálloda

Aki bújt, aki nem

Baziliszkusz, kiméra, sárkány, troll, molyember, jeti, nagylábú - olyan lények, amelyek léte legalább annyira bizonytalan, mint a kutya vacsorája. Vagy mégsem?

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1