Impresszum

ELNÖK, FŐSZERKESZTŐ:
Gyöngyösi Zsuzsanna
+ 36 30 525 6745
elnok@kame.hu

FŐSZERKESZTŐ-HELYETTES:
Konzili Edit

WEBOLDAL MŰKÖDÉS:
Polonkai Attila
polonkaiattila@kame.hu

 

Rovatvezetők

Rovatvezetők:

Frigyesy Ágnes 
  Erdély
Albert Barbara
  sport
Gyöngyösi Zsuzsanna
  Délvidék, életmód, lapszél
Lengyel János
Szemere Judit

  Kárpátalja
Dr. Virág Ildikó
  egészség

Kapcsolat:

   Elnök - Főszerkesztő:
elnok@kame.hu
   Weboldal működés:
polonkaiattila@kame.hu

 

Működéssel kapcsolatos dokumentumok bejelentkezés után olvashatók

Nemzeti Újságírásért Kitüntetés

Kiadványok

Jelenlegi hely

Publicisztika

Huza-Vona

 Annak idején, mikoron Vona és egy Simicska nevű személy valami fehérasztalos bulin egymással beszélgetni kezdtek, nem tűnt különösebben érdekesnek a dolog. 

Hajós András: "Színpadra fogom hívni Vonát, Gyurcsányt, Juhászt"

Nemcsak a kormányról és az ellenzékről, de Simicskáról és Friderikuszról is erőseket mond Hajós a friss Narancs interjújában. És persze a Tv2-ről is beszélgettünk vele...

A nagy öreg dörmögése

  Érdekes volt a roppant mozgalmas beavaatás előtti napokban a Trump toronyban, Trump és a meghívott Kissinger találkozója. A baráti beszélgetésben a politikai élet nagy öregje, Kissinger azon a különleges körülményen morfondírozott szinte magában, tétován, majdnem fejét csóválva, hogy itt van ez az új elnök, és szemlátomást nem lehet rajta fogást találni.

A demokrácia csodái

 A legutóbbi elnökválasztás hátteréből igen különös dolgok kerültek napfényre Obamáékkal,  de Clitonnével kapsolatban is.  Természetesen, nem a Clintonok-és Obama  által kézben tartott sajtóvilág jóvoltából, hiszen a nagysajtónak egyik célja éppen az volt, hogy leplezzen mindent, ami őket és birodalmukat sértené. 

Békési Gábor: A magyar nyelv

A magyar nyelv a messzi múltban gyökerezik. Sajátos módon fejlődött ki, és aszerkezete oly régi időkből ered, amikor a ma beszélt európai nyelvek még nem is léteztek. Olyan nyelv, amelyik önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött, és amelyben mély logika rejlik, párosulva az érzés a hangzás alkalmazkodóképességével és rugalmasságával. 

Kós Károly megdöbbentő írása Erdély sorsáról 1911-ben

Aki ezt a levelet végigolvassa, annak be kell látni, hogy mondhatunk bármit keleti szomszédainkra, de az ostoba magyar politika, a nemzetietlen gondolkodásmód, döntő módon hozzájárult a Trianonban bekövetkezett nemzeti tragédiánkhoz. Az ostoba magyar politikusoknak már 1911-ben látniuk kellett volna, hogy “ég a ház”, azonnali cselekvésre van szükség, mert országunk darabokra hullik!

Faggyas Sándor : Untauglich

Álláspont. A német píszí nyelvben kevés sértőbb szó van annál, mint amikor egy közszereplőre nyilvánosan kimondják: untauglich – alkalmatlan! 

Surján László : Álpróféták

A berlini tragédia után szerecsenmosdatásnak tűnik a Die Zeit cikke, amely szerint nem igaz, hogy Angela Merkel szabadította ránk a migránsáradatot .

Furcsa pár

Hét egyéni számot megnyerni egy világversenyen aránylag nagy durranás, olyannyira, hogy még senkinek sem sikerült, egészen mostanáig, amikor Windsorban, a vasárnap befejeződött rövidpályás úszó-világbajnokságon Hosszú Katinka tiszteletére hétszer játszották el himnuszunkat. A közönség – amúgy nem voltak túl sokan, a Kanadából érkező hírek szerint a FINA hatalmasságainak el kell gondolkodniuk a verseny életképességén, különösen ilyentájt, négy hónappal az olimpia után – a végén már kívülről fújta Erkel muzsikáját, merthogy honfitársnőnk minden napra időzített egy-egy győzelmet, volt, hogy kettőt is…

Sorsdöntő népszavazás jön vasárnap: újabb mélyütést kaphat az EU

Káncz Csaba, 2016. november 29., 08:31   Privátbankár
A vasárnapi népszavazás várható bukása után Renzi miniszterelnök ígérete szerint távozhat a posztjáról és előrehozott választások jöhetnek. Az új megméretésen jó győzelmi eséllyel indulna az euroszkeptikus Öt Csillag Mozgalom. Ez pedig a Brexit után egy újabb megrendítő ütés lenne az EU számára.

Animal spirit

   Trump győzelme után főleg a vesztesek kezdtek tanakodni azon, hogy vajon mi lehetett az oka annak, hogy egészen váratlanul leszerepeltek. Mintha nem számoltak volna valami ismeretlen tényezővel, ami végül győzelemre vitte Trumpot, mégpedig egy elképesztően túlerőben lévő propagandagépezet ellenére is, amilyen a Clintonné oldalán álló sajtóbirodalom.

A népköztársaság hóhérai

1956 decemberétől valóságos halálgyárként működött a magyar igazságszolgáltatás. Az első áldozat a miskolci gyalogsági lőtéren, statáriális bírósági ítélet alapján agyonlőtt Soltész József volt 1956. december 15-én. Utolsóként a budapesti gyűjtőfogházban 1961. augusztus 26-án felakasztott Hámori István, Kovács Lajos és Nickelsburg László életét oltotta ki a hatalom.

A laikus beszél

Tudom, a laikus beszél, de néha nehéz befogni a szájat.
   Most a nagy-nagy valamire gondolok, arra a kétségbeesett állami ambícióra, hogy munkahelyet teremtsen a népnek. Ma a munkahelyteremtés a minden, a mindenkori kormány így tud társadalmi békét, viszonylag jó megélhetést, kenyeret biztosítani a népének, ha ad munkát.

Az amerikai strucc

   Szinte már közhely, hogy az amerikai elnökválasztás mindig bohózat. Ez is az. Kivéve, hogy a nagy zaj, amit csap a két jelölt nem csak látványossággal és focimeccs kimenetelét saccolgató izgalmakkal szolgál, hanem ostoba is, rövidlátó is, és méltatlan is egy állam nagyságát és fontosságát illetően.

Érdekes idők

   Az amerikai politikai választások mindig nagy népi cirkuszra emlékeztetnek, és sokszor gusztustalanul korruptak, mindamellett, hogy lényegében csak kettőig tud számolni Amerika.  Ugyanis az elnöki székért harcoló 4-5 párt közül mindig csak kettő számít: a Demokrata és a Republikánus. Ráadásul, ezek sem nagyon különböznek egymástól céljaik és mondanivalójuk tekintetében, ami nem jelenti azt, hogy kettejük harca ne késhegyig menjen. Igazi bohózat ez.

Egy elfeledett vadászpilóta hősies bravúrja

Negyvenöt éve egy kecskeméti pilóta műszaki hiba miatt sértetlenül levitorlázott egy MIG-21-es vadászgéppel. A világon egyedülálló esetet titkosították. A bravúrt végrehajtó katonát elfeledték. 

Igen - Nem

  Határozottan gyanakvó vagyok, mert gyanakvóvá tettek az idők. Különösen a politikai választásokra nézek gyanakvó szemmel, ugyanis jóformán egyetlen szavazást sem láttam még, amely csalásmentes lett volna. Vannak egészen kirívó esetek is. Svédországban éltem másfél évtizedet, miközben volt egy időszak, amikor Olof Palmét, a miniszterelnököt már annyira utálta mindenki, hogy igen kétséges volt az újraválasztása.

„Uborka lettem” – nem kér bocsánatot a muszlimoktól Schöpflin György

A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan Schöpflin György, a Fidesz EP-képviselőjének Twitter-bejegyzése, amely szerint disznófejekkel lehetne leghatásosabban visszatartani a muszlim menekülteket, ezért hétfőn felszólították a politikust, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől. A Mandiner megkereste a képviselő professzort, aki érdeklődésünkre közölte: nem kér bocsánatot. Villáminterjúnk.

Tudta, hogy iszlám terrorizmus nem létezik?

Ja, hogy ezek egyoldalúan és rosszindulatúan kiragadott részletek, amik – ebben a formában, egymásra halmozva – hamis képet adnak a zsidó-keresztény bibliai hagyomány egészéről?

Kései könyvelemzés

   Néha borzasztó lassan esik le a tantuszom. Olvastam mostanában jó néhány Moldova könyvet a nagyon sok közül. Egyik barátom adta kölcsön. Ezek tipikusan Moldovásan humorosak voltak, amikből leginkább a nagyszerű beköpések maradnak meg az ember emlékezetében, de azok nagyon. Például? ...

Oldalak

X
Drupal theme by pixeljets.com D7 ver.1.1